Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Ring mig direkt eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar jag dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Ostlänken

Ostlänken är en planerad 150 km dubbelspårig järnväg för snabb persontrafik mellan Södertälje och Linköping. Det är också Sveriges största samhällsutvecklingsprojekt och första delen av en ny stambana för höghastighetståg.

Ostlänken kommer att öka kapaciteten i järnvägsnätet och minska restiden från Nyköping till Stockholm och Östergötland. Men kanske ännu viktigare, Ostlänken kommer att generera tillväxt för hela regionen.

Trafikverket är ansvarig myndighet för Ostlänken och planerar byggstart till 2017 med trafikstart 2028.

Nyköpings kommun har etablerat en projektorganisation för att svara upp mot Trafikverket i genomförande av Ostlänken. Kommunen jobbar även tillsammans med övriga kommuner längs sträckan kring frågor som rör byggandet av Ostlänken.Grafik: Järnvägsutredningar klara 2010. Järnvägsplaner påbörjas 2014. Successiv byggstart 2017-2021. Tågen börjar gå 2028.

 

Läs mer på följande sidor:

Trafikverket – Projekt Ostlänken

Ostlänkten Nyköping-Östgötalänken AB

Östsvenska Handelskammaren – East Sweden Infra Cluster

tidplan-ostlanken-2014

  • Dela