Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Ring mig direkt eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar jag dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Företagen här är bra på att nätverka

Nyköpingsföretagen är riktigt bra på att nätverka och byta erfarenheter. Det finns alltid någon man kan vända sig till för att få hjälp – även mer komplexa affärer som export, säger Ahmad Eid VD och grundare av Be Good Sweden AB

Vi träffar Ahmad och Hans på ett evenemang i Nyköping. De är ofta ute och reser och visar upp sina produkter runt om i Sverige. De berättar om sitt mineralvatten där 25% av vinsten från varje såld flaska går oavkortat till Solvatten – som på ett genialiskt enkelt sätt renar hälsofarligt vatten så att det blir säkert att både dricka och tvätta sig i. Ett fantastiskt projekt!

Vilka är ni Ahmad och Hans, och hur tycker ni att det är att arbeta, bo och leva i Nyköpingsregionen?
Ahmad Eid VD och grundare. Gift och har två barn.
Hans Wiberg, Försäljningschef och delägare. Sambo och har två barn.

Vi har båda bakgrund inom försäljning och fick kontakt tack vare att vi båda hade styrelseuppdrag för MINO. Ganska snabbt insåg vi att vi kunde ha nytta av ett samarbete. Be Good Grossistens största kundbas är träningsanläggningar, en bransch som Hans har väldigt goda kontakter inom sedan tidigare. Därför var det ett ganska enkelt beslut att vi skulle börja samarbeta för att tillsammans ta Be good till nästa nivå. En av anledningarna till vår starka tillväxt idag är just att vi kompletterar varandra väldigt bra och vi har ett mål som vi siktar mot vilket är att 2018 vara Sveriges största Grossist inom träning och hälsa.

Efter att ha bott och jobbat i andra städer i många år så känns det skönt att kunna verka på hemmaplan. Vi tycker att Nyköping är en fantastisk familjestad där alla nära och kära finns och här är Vårt lokala kontaktnät både stort och uppskattat.

Hur är det att driva företag i regionen?
Nyköpingsföretagen är riktigt bra på att nätverka och byta erfarenheter. Det finns alltid någon man kan vända sig till för att få hjälp – även mer komplexa affärer som export.

Men det är klart att det är lite skillnad om man jämför med vart jag (Ahmad) har drivit företag tidigare (Sthlm, Norrköping och GBG). En liten stad som Nyköping där man är uppvuxen har man oftast redan ett kontaktnät som gör det mycket enklare att starta igång. Man kan även skapa en mycket bättre dialog med kommun och näringsliv i en liten stad då man oftar stöter på varandra på nätverksträffar, seminarium eller andra event. Något som är betydligt tuffare i en storstad när man inte har någon anknytning.

Hur märks det att Nyköpingsregionen är en region i tillväxt?
Ja man ska inte sticka under stolen med att Ostlänken fått fart på lilla Nyköping och kommer att bidra med en framgångsrik tillväxt i Nyköping.

Ahmad sitter även med i Styrelsen för Nyföretagarcentrum som arbetar mycket med att öka nyföretagandet i kommunen och det är ingen hemlighet att Nyköping levererar när det gäller nystartade företag.

Vill man göra det enkelt för sig kan man alltid söka på lediga villor eller villatomter på hemnet så förstår man att inflyttningen är stor=)

Hur samarbetar du med kommunen och andra företag?
Dialogen med kommunen (Näringslivsenheten) har alltid fungerat väldigt bra. De på kommunen som jobbar mot Näringslivet är oftast nyfikna/intresserade av hur det går för företagen I Nyköping vilket oftast leder till en mycket bättre dialog/relation med näringslivet.

Vi fick den perfekta hjälpen när vi växte ur våra lokaler och behövde något större. Utifrån våra behov av lokaler fick vi med hjälp av kommunen kontakt med rätt fastighetsägare som sedan sålde fastigheten till oss och där bor vi nu=)

Nätverkar gör vi också via några av de föreningar som finns i kommunen, men har även hittat många bra samarbeten med företag där vi tillsammans hittar synergier som kan föra våra företag framåt.

  • Dela