Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Ring mig direkt eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar jag dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Ett av Sveriges mest expansiva stråk

När vi förvärvade hotell och restaurangrörelsen i början av 2000 hade vi en stor framtidstro på Nyköpingsregionen. Att utveckla sitt företag i ett av Sveriges mest expansiva stråk kan inte vara fel, säger Tell Mellander ägare av Scandic Stora Hotellet i Nyköping.

Scandic Stora Hotellet som ligger mitt i centrala Nyköping, bygger till och satsar nu stort inför framtiden. Hotellet kommer att växa rejält. På den befintliga parkeringsplatsen kommer två nya tillbyggnationer med 45 nya hotellrum, konferenslokaler och en större restaurangdel att utföras. Vi träffar Tell Mellander, ägare och VD, som entusiastiskt berättar om sig och sitt hotell, och framtidsplanerna.

Vem är du Tell Mellander och hur tycker du att det är att arbeta, bo och leva i Nyköpingsregionen?

– Jag har haft glädjen att få arbeta inom hotell och restaurangbranschen i hela mitt yrkesverksamma liv. Det har blivit många orter och hotell under åren. Vid en viss tidpunkt i barnens uppväxt kände vi att det var dags att söka boendet utanför Stockholm.

Även om arbetet var ett starkt skäl till att flytten gick till Nyköping kunde vi snart konstatera att hela familjen trivdes. Lätt att skapa sig ett socialt närverk, småstadens charm, närheten till havet, flyget och storstadsregionen är bidragande orsaker till att Nyköpingsregionen passar oss.

Hur är det att driva företag i regionen?

– När vi förvärvade hotell och restaurangrörelsen i början av 2000 hade vi en stor framtidstro på Nyköpingsregionen. Att utveckla sitt företag i ett av Sveriges mest expansiva stråk kan inte vara fel. Investeringstakten i Stora Hotellet och Restaurang Voyage har varit hög under de senaste 12 åren. Även om vägen inte varit rak i alla lägen, har vi nu nått en nivå som ger oss möjlighet till en kraftig expansion av rörelsen. Detta hade inte varit möjligt utan en mängd positiva intressenter inom regionen.

Hur märks det att Nyköpingsregionen är en region i tillväxt?

– När man tar sig runt i regionen ser man hur det byggs överallt. Vi kan också läsa om den kraftiga befolkningstillväxten. Planeringen av Ostlänken har fått näringslivet att börja samarbeta i tex. Östsvenska Handelskammarens projekt East Sweden Infra Cluster (ESIC).

Hur samarbetar ni med kommunen och andra företag?

– Samarbete och engagemang i regionen är viktigt. Jag har dragit mitt ” strå till stacken ” genom uppdrag i tex. Centrumföreningen och Företagarna Nyköping Oxelösund. Jag har en nära dialog med olika företrädare i kommunen genom medverkan i Tillväxtgruppen som bl.a jobbar med kommunens näringslivsstrategi. Jag är likaså aktiv i Campus Nyköping Företag som arbetar med olika frågor kring näringslivets kompetensförsörjning.

 

Så här kommer Stora Hotellet se ut efter tillbyggnationen.

 

  • Dela