Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Familjärt och stabilt i Nyköpingsregionen

– Den personal vi lyckas rekrytera hit stannar kvar på grund av att det är familjärt och trivsamt i regionen. Det säger Tomas Öberg som är verksamhetsansvarig på IT-konsultföretaget Sogeti.

Vi träffar Tomas på restaurang Hamnmagasinet i Nyköpings hamn. Restaurangen ligger i samma hus som de 21 IT-konsulterna på Sogeti ska flytta till om bara några veckor. Fram tills nu har Sogeti suttit i Oxelösund men har vuxit och fått behov av lokaler som ligger mer i centrum av företagets marknad i Sörmland.
– Det har funkat jättebra med Oxelösunds kommun och det har varit helt suveränt att vara på en plats där allt finns. Nu har vi expanderat så pass mycket att vi behöver flytta på oss, säger Tomas.
Sogeti är ett dotterbolag till Cap Gemini och tillhör därmed ett av världens största IT-konsultföretag med 190000 människor i koncernen varav drygt 20000 arbetar på Sogeti.
Sogeti i Nyköpingsregionen jobbar främst med kunder i Sörmland. Men tack vare att de tillhör en stor koncern kan de dra nytta av företagets globala lösningar och personal från hela världen. Sogeti expanderar främst inom digitala kanaler som webb, mobilitetslösningar och e-handel men även beslutsstödslösningar.

Vem är du Tomas och hur tycker du att det är att arbeta, bo och leva i Nyköpingsregionen?

– Jag bor med min familj i Stigtomta men kommer från Västerås från början. Vi trivs bra i Stigtomta och vi är engagerade i bland annat orienteringsklubben. Det är kul att se hur mycket en förening kan bidra till sammanhållningen i ett samhälle. Om några veckor arrangerar vi Stigtomtaloppet som är en aktivitet för alla åldrar. Det är sådant som får folk att stanna kvar på orten, säger Tomas.

Hur är det att driva företag i regionen?

– Det känns verkligen som att Oxelösund och Nyköping är en och samma region. Det är unikt att ha nästan halva Sveriges arbetsmarknad inom en timme. Vi har haft ganska svårt att rekrytera folk med rätt utbildning och tror att flytten till Nyköping kan göra det enklare att hitta personal genom ännu kortare pendling. Storleken på Nyköping och Oxelösund är perfekt. Det är tillräckligt stort för att större företag ska etablera sig här men också så pass litet att man kan träffa sina kunder på ICA. Det är viktigt om man vill bygga långsiktiga kundrelationer.

Hur märks det att Nyköpingsregionen är en region i tillväxt?

– Det satsas på Skavsta, Ostlänken, hamnen och Rosvalla. Det är viktiga delar för att få regionen att växa ännu mer och för att få människor att stanna kvar. Sogeti har liten personalomsättning. Jag tror att trivseln och närheten gör att man stannar kvar. Den konkurrens som finns i Stockholm finns inte här på samma sätt vilket också bidrar till bra stabilitet.

Hur samarbetar du med kommunen och andra företag?

– Jag har varit med att ta fram näringslivsstrategin tillsammans med Oxelösunds kommun. Jag är med på flera av kommunernas nätverk och skulle gärna se ett nätverk endast för företagsledare.

  • Dela