Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Här växer framgångsrika företag

Med över 5000 företag inom olika branscher är näringslivet i Nyköpingsregionen brett och mångsidigt och allt fler väljer att investera här. Här är några av branscherna som växer snabbt och med kraft.

Avancerad tillverkning

I Nyköpingsregionen finns en stark tradition och kompetens inom avancerad industriell tillverkning. Här finns flera större multinationella konkurrenskraftiga företag som till exempel SSAB  som utvecklar och tillverkar världens mest avancerade stål. I Studsvik Tech Park finns världsunika kompetenser inom avfallshantering av radioaktivt material och materialtekniska laboratorier. Det finns också ett starkt lokalt produktionsstöd från olika tjänste- och serviceföretag inom industrisektorn i regionen.

Avancerad tillverkning i Nyköpingsregionen präglas av ständig utveckling och tillämpning av ny hållbar teknik, innovation och forskning i framkant.

Biobaserade näringar

I Sörmland och Nyköpingsregionen har vi enats om att mat är en av länets viktigaste utvecklingskrafter. Här finns ett av Sveriges första och största hantverksbryggerier Nils Oscar och Rysk kaviar från Norrstyle som faller stjärnkockar i smaken.

Att etablera sin matproduktion här, innebär att etablera i en av landets högst profilerade regioner när det kommer till matproduktion. Här finns möjlighet till samarbeten med några av landets främsta matproducenter.

Närhet till en stor konsumentmarknad i Stockholm och Mälardalen erbjuder goda möjligheter till avsättning för varor och tjänster.

Besöksnäring

Besöksnäringen i Nyköpingsregionen är en snabbt växande industri. Stockholm Skavsta flygplats har över 2,3 miljoner resenärer årligen och den ”marina E4:an” har 57 000 förbipasserande dagligen – det skapar goda affärsmöjligheter.
Här görs stora satsningar inom ambassadörskap, hållbarhet och paketering inom besöksnäringen. Det ger viktiga avtryck på besökare från Sverige och internationellt och skapar möjligheter för företagarna här.

Logistik

Att Nyköpingsregionen har ett unikt logistikläge är inte svårt att lista ut.
Här finns Stockholm Skavsta flygplats, Oxelösunds hamn med kapacitet att ta emot de största fartygen, järnväg, godsbana, motorväg och inte minst kompetent arbetskraft.
Här har en stark utveckling skett av infrastrukturen, och sker fortfarande, inte minst genom den planerade stambanan för höghastighetståg – Ostlänken.
Nyköpingsregionen den ideala placeringen för etablering av hållbara och moderna logistikfastigheter.

  • Dela