Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Läget betyder allt

Kenneth Johansson är butikschef och välkomnar oss med ett stort leende till City Gross som ligger strategiskt vid E4 på handelsplatsen Påljungshage i Nyköping. Han hejar glatt på butikspersonalen som laddar upp med varor inför den kommande Valborgshelgen.

– En storhelg under våren kan vi sälja lika mycket som under en sommarvecka, säger Kenneth.
City Gross är ett svenskt familjeägt företag med 38 stormarknader i landet. I Nyköpingsbutiken arbetar 64 personer och har mellan 60 – 70000 besök per månad. Gemensamt för alla City Gross-butiker är deras färskvaruprofil. De erbjuder bland annat svenskt kött styckat i butik, nyfångad fisk som fiskats hållbart, butiksbakat bröd och en stor avdelning för frukt och grönt.

Vem är du Kenneth och hur tycker du att det är att arbeta, bo och leva i Nyköpingsregionen?

– Jag bor strax utanför Nyköping med min fru och har två utflugna barn. Vi flyttade till Nyköping 1987 från Västervik. Det är framåtanda och tillväxt i regionen. Jag gillar närheten till havet och Stockholm. Nyköping är verkligen ”staden lagom” där det är nära till allt.

Hur är det att driva företag i regionen?

– Mycket positivit! Nyköping växer, vi finns nära havet, E4:an, järnvägen och en stor flygplats. Varje semestersäsong anställer City Gross runt 20-30 sommarjobbare här i Nyköping. Det är roligt att kunna erbjuda ungdomar arbete!

Hur kommer det sig att City Gross etablerade sin verksamhet just i Nyköping?

– Nyköping hade länge legat på vår lista som lämpliga platser med tanke på läget och kommunikationerna. Här finns närheten till E4:n och det underlättar för våra lastbilstransporter. Men motorvägen innebär också att husbilar, husvagnar och andra resenärer stannar till för att handla. Vi startade butiken 2008 och det har gått spikrakt uppåt.

Hur märks det att Nyköpingsregionen är en region i tillväxt?

– Det byggs mycket! Det kommer nya bostäder överallt som till exempel i silon.

Hur samarbetar du med kommunen och andra företag?

– Vi samarbetar bra med de andra handlarna i Påljungshage. Gruppen går ihop om olika evenemang och vi driver kunder till varandra. Vi har även haft ett mycket bra samarbete med Räddningstjänsten i samband med uppstarten och bra stöd av miljö- och tillståndenheten i Nyköpings kommun.

  • Dela