Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Här är det nära till affärer

– Korta kontaktvägar, närhet till allt och framåtanda i kommunen är det bästa med att vara etablerad i Oxelösund. Det säger Douglas Heilborn som är affärsutvecklingschef på Oxelösunds hamn.

Just som vi kommer ner till Oxelösunds hamn går ett stort fartyg iväg med returmassa till Sundsvall och Umeå för återvinning till andra produkter. Fartyget har dessförinnan varit på flera platser i Europa. Oxelösunds Hamn var från början en hamn för utskeppning av malm och är idag en naturlig utskeppningsplats för SSABs stålprodukter. Verksamheten har de senaste 15 åren även breddats mot andra områden.
– Idag arbetar vi mycket med återvinningsmaterial och import av bland annat trämassa från England. Trämassan använder vi sedan i våra värmeverk och förser regionen med värme, berättar Douglas.
Oxelösunds hamn har en målsättning att bli Östersjöns ledande hamnterminal med Europas bästa stuveri. Här arbetar 200 personer och hamnen ägs till hälften av SSAB och Oxelösunds kommun.

Vem är du Douglas och hur tycker du att det är att arbeta, bo och leva i Nyköpingsregionen?

– Jag bor med min familj i Nyköping sedan 2006 men kommer från Stockholm från början. Jag gillar sjön och kör gärna motorbåt. Jag har tre döttrar och min fru jobbar på SSAB.
Vi gillar att bo här för närheten till naturen. Nyköping och Oxelösund är små orter med sina fördelar. Våra barn kan cykla till skolan och till aktiviteter och det var lätt att få ett stort umgänge snabbt.

Hur är det att driva företag i regionen?

– Jättebra och positivit! Det är en framåtanda i Oxelösunds kommun. Ägarna vill att hamnen utvecklas och att verksamheten breddas. Läget är svårslaget med närheten till E4:n, hamnen, flyget och järnvägen. Ostlänken kommer att bli mycket viktig. Allt detta är viktigt för oss i Oxelösunds hamn som vill bli kända som ”The All Inclusive Port”, hamnen som har allt och löser allt.

Hur märks det att Nyköpingsregionen är en region i tillväxt?

– Det är stor inflyttning av människor och lätt att hitta personal. Det märks att det är drag kring Ostlänken och regionen har bra kontakt med Stockholm genom Stockholm Business Alliance.

Hur samarbetar du med kommunen och andra företag?

– Vi åker till exempel på logistikmässor tillsammans med kommunen och med företag som har koppling till oss. Nu senast var logistik- och reservdelsföretaget Orio med på mässan. Vi har även bra nätverk med fartygsagenter och speditionsfirmor. Jag vill tipsa nya företagare om att gå på företagsluncher. Där får man bra information om kommunen och möjlighet att skapa nätverk!

  • Dela