Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Ring mig direkt eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar jag dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Branschguiden

I regionen finns 3 300 företag och man kan urskilja några huvudsakliga branscher samt vissa geografiska områden där vi har tydliga koncentrationer av företag så kallade kluster. För att få optimal utväxling för regionen arbetar vi klusterorienterat, det vill säga fokuserar på nedanstående branschkluster samt geografiska kluster.

Järn & Stål

(Främst SSAB med service-leverantörsföretag.)
SSAB är världsledande när det gäller kylda stål. SSAB Oxelösund är regionens största privata arbetsgivare med c:a 2 500 anställda. SSAB Oxelösund hanterar hela processen från råvara till färdigt stål. Kring anläggningen finns tillgång till stora ytor för företagsetablering och bra infrastruktur med järnväg, motorväg och hamn.

Verkstad

(Eberspächer Exhaust Technologies, Wedholms, Meitzners, ABB, CTT, Schneider, mfl.)
Det finns naturliga kopplingar mellan klustren Järn & Stål och verkstadsindustrin. Men här finns även ett stort antal verkstadsföretag som arbetar mot andra målgrupper. Eberspächer Exhaust Technologies exempelvis, är världsledande på utveckling och tillverkning av avgassystem till lastbilar och bussar.

Sjöfart

(Oxelösunds Hamn, Lots och Kustbevakning.)
Oxelösunds Hamn hanterar idag stora godsflöden inom bulksjöfart. Här finns tillgång till bra infrastruktur med anslutande motorväg och järnväg för tung godshantering. Oxelösunds Hamn är en isfri djuphamn med s.k. tidigt anlöp.

Marint i huvudsak mot fritidssektorn

Bra läge utmed ”marina E-4:an”. Via Skavsta finns potential för utländska ägare av båtar att snabbt komma hit där deras båtar blir förvarade och skötta. Enkelt för båtägare att komma till hamnarna. Havsnära, bra infrastruktur och via flera varv finns tillgång till god varvskompetens.

Besöksnäringen

Via tydligt och enkelt paketerade produkter i marknadsföringen finns potential för ytterligare utveckling av besöksnäringen. Regionen har bra kultur och naturutbud. Skavsta ger bra möjligheter att besöka vår region.

Logistik

(Orio, Miltronic, Schneider)
Vårt läge vid E4:an 10 mil söder om Stockholm, järnväg och hamn ger bra förutsättningar för logistikföretag.

Flyg

Skavsta har utvecklats till att bli en av Sveriges största flygplatser med ett stort upptagningsområde såväl norr- som söder om vår region. Från Skavsta når man flertalet europeiska länder.

Kärnteknik

I studsvikomårdet finns bra tillgång till nukleär kompetens. Området hyser kompetenser inom avfallshantering av radioaktivt material, materialtekniska laboratorier, konsulttjänster inom reaktorsäkerhetsanalys, kemi, radiokemi, strålning och termohydraulik, miljöteknik, avfall, rivning och utbildning av bl.a. reaktoroperatörer och driftoperatörer.

Tjänsteföretag

I regionen finns en stor mängd små och medelstora tjänsteföretag som verkar inom olika områden. Drivkrafterna för etablering är bra boende och arbetsmiljö, bra kommunikationer och god tillgång till lokaler. Regioner som växer befolkningsmässigt innebär ofta en marknad i tillväxt.

  • Dela