Hör av dig!

Nyköpingsregionen är Nyköpings och Oxelösunds gemensamma näringslivsbolag. Vi finns här för att hjälpa befintliga och nya företag med allt från etablering och rekrytering till samverkan med kommuner och andra verksamheter i regionen. Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig.
Med vänliga hälsningar, Hans Rainer
Tel: 0705­ -­ 74­ 25­ 06
* Obligatoriskt

Ja, tack! Skicka gärna Nyköpingsregionens nyhetsbrev till mig.

Era uppgifter behandlas i enlighet med GDPR i vårt företagssystem.
* Obligatoriskt

Mark & Lokaler i Nyköpingsregionen

Duis autem veleum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Nyköping och Skavsta stationer utmed höghastighetsjärnvägen

3 februari, 2016

1 februari presenterade Sverigeförhandlingen vilka stationer som finns med utmed den nya höghastighetsjärnvägen.

Stationsorterna som finns med är Vagnhärad, Skavsta, Nyköping, Norrköping, Linköping, Tranås och Jönköping.
– Nyköping har arbetat länge för Ostlänkens tillkomst, säger kommunalrådet Urban Granström (S). Det är oerhört viktigt att vi nu kan gå vidare med förhandlingar och vår planering så att vi kan börja bygga så snabbt som möjligt.

Västerut fortsätter sträckningen sedan med Borås, Landvetter, Mölnlycke och Göteborg. Söderut från Jönköping följer Värnamo, Hässleholm, Lund och Malmö.

Tågen från Stockholm kommer att rulla genom Östergötland till Jönköping. Där kommer järnvägen delas i en västlig och en sydlig gren. På den södra grenen mellan Jönköping och Malmö kommer tågen att stanna i Värnamo, Hässleholm, Lund och Malmö.

– Vi har valt den kortaste, rakaste och därmed billigaste vägen genom Småland, sade HG Wessberg, en av de två så kallade förhandlingspersonerna, när förslaget presenterades från scenen på Oscarsteatern i Stockholm.

Tanken är att höghastighetstågen ska kunna åka mellan Stockholm och Göteborg på två timmar och Stockholm och Malmö på två och en halv. Enligt Trafikverket kommer järnvägen att kosta mellan 190 och 330 miljarder kronor.

Visa alla nyheter
  • Dela